Картопля запечена з розмарином
Картопля запечена з розмарином
2 кг картоплі
оливкова олія
пучок свіжого розмарину або невелика жменька сушеного
груба сіль та свіжозмелений перець
1
Картоплю почистити і нарізати на невеликі шматки.
2
В каструлі довести воду до кипіння і зварити в ній картоплю майже до готовності, але трішки недоварити.
3
Зцідити і добре потрусити картоплю в друшляку. Це робиться для того, щоби поверхня шматочків стала шороховатою, так вона краще вбиратиме приправи. Залишити в друшляку хвилин на 10, щоби вся зайва рідина повністю стекла.
4
Духовку нагріти до 220 градусів.
5
На бляшку для запікання чи форму, в якій готуватимете картоплю, покладіть приблизно дві третини розмарину, декілька добрих ложок оливкової олії, сіль та перець та нагрійте її в духовці.
6
Після чого викладіть туди картоплю, вимішайте так, щоби всі шматки були покриті олією з розмарином.
7
Випікати приблизно 30-35 хв, кожні 10 хв добре перемішуючи.
Коментарі
Дописати коментар