Картопля запечена з розмарином

 

Картопля запечена з розмарином

картопля і розмарин
 2 кг картоплі
 оливкова олія
 пучок свіжого розмарину або невелика жменька сушеного
 груба сіль та свіжозмелений перець
1

Картоплю почистити і нарізати на невеликі шматки.

2

В каструлі довести воду до кипіння і зварити в ній картоплю майже до готовності, але трішки недоварити.

3

Зцідити і добре потрусити картоплю в друшляку. Це робиться для того, щоби поверхня шматочків стала шороховатою, так вона краще вбиратиме приправи. Залишити в друшляку хвилин на 10, щоби вся зайва рідина повністю стекла.

4

Духовку нагріти до 220 градусів.

5

На бляшку для запікання чи форму, в якій готуватимете картоплю, покладіть приблизно дві третини розмарину, декілька добрих ложок оливкової олії, сіль та перець та нагрійте її в духовці.

6

Після чого викладіть туди картоплю, вимішайте так, щоби всі шматки були покриті олією з розмарином.

7

Випікати приблизно 30-35 хв, кожні 10 хв добре перемішуючи.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Суп з фрикадельками

Запашний борщ: класичний рецепт